Pentru COMENZI va rugam sa ne contactati la: 0758.846.286 - 0758.VIN.BUN

Vinuri Albe

Vinul alb este un vin fermentat fara contact cu coaja. Culoarea vinului alb poate fi galben-pai, galben-verde, alb galbui sau galben-auriu. La Crama Vinul Nostru se produce cel mai deosebit vin alb de pe teritoriul României. Procesul de invechire, de productie dar și păstrare a vinului alb, joacă un rol important.
Toate vinurile albe prezinta cateva trasaturi comune datorate soiului sau sortimentului de soiuri din care provin. Dar si tehnologiei aplicate in producerea lor.
Se disting trei faze: prefermentativa, fermentativa si postfermentativa.
In etapa prefermentativa, tine de la cules pana la obtinerea mustului. Operatiunile tehnologice de zrobit, desciorchinat, scurgere, presare trebuie realizate rapid. Favorizand extractia elementelor utile calitatii, limitandu-se cat mai mult a celorlalte, considerate ca dezavantajoase.
In etapa fermentativa se urmareste ca declansarea, desfasurarea si desavarsirea fermentatiei alcoolice sa se realizeze la termen si in conditii cat mai bune. Pentru a se obtine o buna aroma secundara, element de mare insemnatate pentru calitatea vinurilor albe.
In etapa postfermentativa se urmareste o cat mai buna finisare a calitatii.

Afișez singurul rezultat