La inceput a fost o “crama” partial scufundata în pamânt pentru a mentine temperatura. Crama din spatele casei in Podgoria Panciu, plina cu cadite si butoaie.
Dar cu trecerea timpului, prin multa munca, investitii considerabile si implicarea fiecarei generatii s-a ajuns ca Vinul Nostru sa detina: Cramele Panciu. Avand fiecare o capacitate de stocare cuprinsa intre 150.000 litri – 200.000 litri.
In proprietate, cateva sute de randuri de vita de vie nobila (Feteasca alba, Feteasca regala, Riesling, Aligote, Sauvignon Blanc, Merlot, Feteasca Neagra, Babeasca Neagra).
Fermentatia mustului si pastrarea vinului are loc numai in butoaie din lemn de stejar. Utilizarea butoaielor de stejar au un rol semnificativ în vinificatie. Vinurile rezultate, au culoare, aroma, tanin si textura deosebita.
Elaborarea vinurilor albe in butoaie de stejar constituie o veriga aparte a procesului de maturare. Asemenea vinuri se dau in consum dupa o perioada mai mult sau mai putin lunga de maturare la butoaie de stejar.
In contact cu butoiul, vinul sufera modificari profunde, datorita fenomenelor de oxidoreducere. Cat si celor survenite ca urmare a extragerii unor componente din doage.
Fiind confectionat din lemn, butoiul lasa sa treaca prin porii doagelor cantitati mici de aer. De la inceput este bine de subliniat ca vinurile albe trebuie maturate in acelasi butoi in care au fost obtinute in urma fermentarii mustului.