Pentru COMENZI va rugam sa ne contactati la: 0758.846.286 - 0758.VIN.BUN

Podgoria Panciu

Podgoria PANCIU este amplasată în zona piemontană, în exteriorul curburii Carpaţilor şi Subcarpaţilor vrânceni din estul Carpaţilor şi Subcarpaţilor. Piemont ce face tranziţia între orogenul subcarpatic din vest şi Câmpia Siretului inferior de la est.

Podgoria este unitatea naturală și teritorială de gradul II, subordonată ierarhic regiunii viticole. Se caracterizează prin condiții specifice de climă, sol și relief, prin soiuri cultivate, prin metode de cultură și procedee de vinificare folosite. In ansamblu, duc la obținerea unor producții de struguri și vinuri cu însușiri asemănătoare.

Deşi de-a lungul timpului suprafeţele viticole din această regiune au fost afectate de războaie, de filoxera sau de mană. De fiecare dată podgorenii au reuşit sa refacă suprafeţele viticole şi să menţină tradiţia viticolă a acestei regiuni prin calitatea vinurilor obţinute.

Datorită numeroaselor calamităţi care au afectat viaţa podgorenilor. Aceştia au înfiinţat în 1920 sindicate viticole pentru a-şi apăra activitatea de bază şi pentru a-şi susţine produsele obţinute.